In het nieuws!

Kerstmenu 2021

Alteveer maakt zich op voor eerste Dickens Kerst Menu Week van 11 tot en met 22 december.
 

Saamhorigheid, gevoel voor historie, samen iets bereiken en zuinig zijn op elkaar. Het zijn de ingrediënten van het gloednieuwe Dickens Kerst Menu Week in Alteveer. De voorbereidingen van deze feestelijke week met als rode draad de Christmas Carol van Charles Dickens zijn inmiddels in volle gang. De Dickens Kerst Menu Week vindt plaats van 11 tot en met 22 december in en rond MFC De Drijscheer, basisschool De Höchte, de protestantse kerk en Ruilwinkel Alteveer.
 
Eén van de hoogtepunten van de week wordt theatervoorstelling 'Scrooge, a Christmas Carol'. Deze voorstelling wordt gespeeld door mensen uit Alteveer of met binding met het dorp. Zo spelen leerlingen van CBS De Höchte de hele week personages zoals kinderen uit die tijd. Een aantal van hen doet ook mee in de 'grote' voorstelling. Hiervoor worden er op school culturele lessen verzorgd door zang- en theaterdocenten.

Dorpshuis De Drijscheer is deze hele week 'dorpskroeg', waar allerlei activiteiten in Scrooge-sferen plaatsvinden, zoals een modeshow, kerstmaaltijd voor senioren en een kerstmarkt. Bij de organisatie hiervan is ook de Ruilwinkel betrokken. In de protestantse kerk vindt een kerstdienst plaats. Eén van de kartrekkers is Beppy Holwerda, tevens voorzitter van Ruilwinkel Alteveer. Zij vertelt: "Na een tijd waarin de hele wereld even stil stond en we met de neus gedrukt werden op het feit dat de mens toch niet alles in zijn macht heeft, willen wij hier iets positiefs neerzetten onder het motto: kom op lui, samen de kop d'r veur en met elkaar dit dorp laten bruisen."


Slagroomtaart voor de vrijwilligers!

Eigenaar Bart Meijer van Eerkens De Echte Bakker met winkels in Musselkanaal en Nieuw-Buinen heeft aangeboden om elke week een slagroomtaart beschikbaar te stellen. 

Lezers van de Kanaalstreek Ter Apeler Courant mogen bepalen wie de lekkernij als verrassing in ontvangst mag nemen. Zij kunnen namelijk kandidaten nomineren, die in het verspreidingsgebied van deze krant wonen. Wie verdient een slagroomtaart van Eerkens De Echte Bakker?

Dertien enthousiaste vrijwilligers 

Deze keer is de taart overhandigd door Sanne Visser aan de vrijwilligers Beppy Holwerda uit Holte en Alie Koerts uit Onstwedde van de Ruilwinkel in De Drijscheer in Alteveer. De slagroomtaart is bedoeld voor alle dertien enthousiaste vrijwilligers, die de ruilwinkel sinds bijna zes jaar runnen. 

De Ruilwinkel is een winkel waar je zonder geld naar toe kunt. Als je mee wilt doen word je voor 5 euro per jaar lid en dan krijg je 5 ruilpunten bij inschrijving. Je kunt de punten opwaarderen door zelf spullen in te leveren en voor die punten kun je weer andere artikelen meenemen. En dat zijn kleren, spellen, puzzels huishoudelijke artikelen en nog veel meer. 

De ruilwinkel is een schot in de roos. Inmiddels staan al meer dan 550 namen op de ledenlijst.